Nieuws archief

Afscheidnemende schooldirecteur Anne Marie van Halem is trots op excellente Sterrekijker
05 juli 2019

Met trots laat directeur Anne Marie van Halem De Sterrekijker achter. Met trots, want zij en haar team bouwden in de afgelopen jaren een excellente school, de enige in Beverwijk. Een prestatie van formaat!

Anne Marie gaat deze zomer met pensioen. Leerlingen en collega’s verrasten haar gisteren op het schoolplein met een feestelijk ontbijt compleet met swingende flashmob. Omringd door zo’n driehonderd springende en dansende kinderen en een karrenvracht geraniums nam zij afscheid. Anne Marie werkte ruim veertig jaar in het openbaar basisonderwijs. Eerst bij OBS de Kariboe in Heemskerk en de afgelopen twaalf jaar bij OBS de Sterrekijker in Beverwijk. Anne Marie over het onderwijs: “ik kan het onderwijs iedereen van harte aanbevelen. Het is geweldig om kennis over te brengen op kinderen. Je krijgt er veel voor terug, van kinderen en ouders. Het is dankbaar werk. Ik heb met veel plezier gewerkt bij OPO IJmond.”

Dankzij de inzet van Anne Marie en haar team is de school uitgegroeid tot een excellente school welke inmiddels een groot aanzien heeft in Beverwijk en omgeving. Ook kinderen uit Wijk aan Zee en Heemskerk gaan graag naar deze school. Anne Marie over deze ontwikkeling: “we hebben op deze school de ideale balans gevonden tussen sturen op resultaat, aandacht voor taal en betrokkenheid bij het kind èn de ouders. De school scoort op de Cito toets al jaren ruim boven het landelijk gemiddelde. De inspectie heeft een goed gegeven voor ons gehele onderwijs. En kinderen en ouders voelen zich gezien en heel prettig op deze school”. Anne Marie geeft aan dat ze dit niet had kunnen bereiken dankzij een sterk team van leerkrachten en experts werkende op de Sterrekijker en wenst hen en de school een goede toekomst toe.

VorigeVolgende