Nieuws archief

OPO IJmond staakte: Goed onderwijs voor alle kinderen in de IJmond! OPO IJmond staakte: Goed onderwijs voor alle kinderen in de IJmond!
12 december 2017

Verwarmd door een paar zonnestralen, stonden dinsdagochtend 12 december rond de 150 medewerkers, zij aan zij langs het Noordzeekanaal.
Warme schoenen aan, sjaal om en de OPO IJmond paraplu’s boven ’t hoofd, spandoeken in de hand. Doel van de actie: ‘Wij maken ons hard voor goed onderwijs in de IJmond, geef ons tijd en waardering!’ Toeterende auto’s, enthousiaste reacties en een groot ‘wij gaan ervoor- gevoel’!

Na de actie langs het kanaal, is iedereen ploeterend door de sneeuw naar de Boekanier gereden, gefietst of gelopen. Eerst een bakkie koffie met een koek om op te warmen, een gezellig saamhorig moment.
Daarna hebben we geluisterd naar gastspreker Anton Horeweg. Hij heeft een inspirerende presentatie gegeven over executieve functies: denkprocessen in het brein die belangrijk zijn voor het denken en het uitvoeren van sociaal, efficiënt en doelgericht gedrag. En natuurlijk hebben we ook even gekeken hoe het met onze eigen executieve functies gesteld is………

Onze fotograaf Fenna van Noord (schoolleider Zilvermeeuw) en cineast Mattijs Kuiper (leerkracht Pleiaden) hebben de actie vastgelegd.
Voor een foto-impressie klik hier: Foto-impressie Stakingsdag OPO IJmond

Het filmpje laat nog even op zich wachten, maar wordt – zodra het klaar is – ook op de website gezet.

VorigeVolgende