Nieuws archief

OPO IJmond TECHNIEKDAG maakt nieuwsgierig
11 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober was de OPO IJmond TECHNIEKDAG. Deze dag werd gehouden tijdens de Techport Technologieweek in de IJmond in samenwerking met Techport. Ruim 200 leerkrachten van OPO IJmond waren op deze dag aanwezig om geïnspireerd te worden hoe technologieonderwijs aan te bieden aan onze leerlingen.

Dit thema past perfect bij de missie van OPO IJmond: het aanbieden van toekomstgericht onderwijs. Alhoewel het moeilijk is om de toekomst te voorspellen kan het basisonderwijs kinderen wel een bepaalde mindset bijbrengen. Een mindset van nieuwsgierigheid, verwondering en creativiteit. Zo ben je in staat om in een snel veranderende wereld je te blijven ontwikkelen.


Inspiratie

De dag begon met een inspirerende presentatie van ExperimenteerExpert Boy Vissers. Daarna kwam Ilse Kroesen met een verhaal over werken in de techniek en creativiteit en zijn de 7 werelden van techniek uitgelegd. Techniek (technologie) is tegenwoordig overal. We kunnen echt niet meer zonder! Na de lunch ging het programma verder met een techniekmarkt voor leerkrachten. Ze konden hier miniworkshops volgen en zelf experimenteren met techniekmaterialen.

Partner van Techport

In de middag was er ook een netwerk event waar OPO IJmond en een aantal schoolleiders ook voor waren uitgenodigd. Er waren sprekers die het hadden over artificial intelligence en digital twinning. Hoogtepunt van dit event was de uitreiking van het predicaat ‘Partner van Techport’ aan de Stichting OPO IJmond en een aantal scholen. Brenda Dik, directeur van OBS De Kariboe mocht nog op het podium de zaal toespreken.

VorigeVolgende