Nieuws archief

OPO IJmond voor vier jaar ‘Zorgeloos in de Cloud’
17 december 2019

Maandag 16 december jl. heeft onze bestuurder Martijn van Embden het ‘Zorgeloos in de Cloud’- contract ondertekend met de Rolfgroep. In een feestelijke bijeenkomst werd de overeenkomst door beide partijen bezegeld met het zetten van een handtekening. In de praktijk betekent het een voortzetting van de samenwerking met de Rolfgroep maar dan wel volgens een ander concept.  In de vorige periode speelde de server op elke locatie de hoofdrol in het beheer. In het nieuwe concept zijn de scholen serverloos, iedereen werkt met Windows 10 met Microsoft 365 in de Cloud.

Bovendien werken de leerlingen in een kindvriendelijke schil ‘ZuluConnect’, waar ze niet alleen de web-based programma’s van de uitgeverijen kunnen starten, maar ook leren omgaan met de programma’s van Microsoft 365. In een digitale omgeving (TEAMS) kan de leerkracht opdrachten klaarzetten en de leerling het werk inleveren. Hierdoor zal de digitale geletterdheid sterk bevorderd worden!

De Rolfgroep heeft de taak om het geheel technisch zorgeloos te laten verlopen in samenwerking met de ICT-coaches en de bovenschools ICT-coördinator.

 

VorigeVolgende