Organisatie

OPO IJmond staat voor toekomstgericht onderwijs.

De Stichting Openbaar Primair Onderwijs (OPO) IJmond, verzorgt het (speciaal) basisonderwijs in de gemeenten Velsen, Heemskerk en Beverwijk. Hierdoor bieden we een breed aanbod van openbaar basisonderwijs in de hele regio.

Scholen van OPO IJmond excelleren in toekomstgericht onderwijs
Niets is zo ongrijpbaar als de toekomst. Een vier jarige verlaat na 8 jaar de basisschool. Daarna duurt het nog zo’n 6 tot 10 jaar voordat hij of zij de arbeidsmarkt betreedt. Wij hebben de verantwoordelijkheid om ieder kind binnen onze scholen vanuit de principes kansengelijkheid en maximale talentontwikkeling toekomstgericht onderwijs aan te bieden.

Onderwijs dat het kind voorbereidt op de wereld waar hij of zij in terecht komt nadat hij of zij uit de veilige (basis)schoolomgeving de maatschappij binnen wandelt. Een samenleving waarvan niemand precies weet hoe die er uit zal zien. Eén ding weten we wel zeker: wij maken samen onze samenleving en hebben zo invloed op onze toekomst.

Vandaar dat OPO IJmond inzet op toekomstgericht onderwijs en zich richt op vijf duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze doelen hebben als ultieme inzet om de wereld (en de maatschappij) een betere plek te maken en OPO IJmond draagt hier graag aan bij! Dit is onze manier om invulling te geven aan toekomstgericht onderwijs.

OPO IJmond richt zich op:

1. Het verzorgen van kwaliteitsonderwijs
2. Ongelijkheid verminderen
3. Een goede gezondheid en welzijn voor onze leerlingen
4. Klimaatactie
5. Partnerschap om doelen te bereiken

Lees hier meer over de visie van OPO IJmond op toekomstgericht onderwijs.