De Kariboe

Een duurzame, brede school met continurooster

Fotos-Kariboe-1

De Kariboe is een brede school met continurooster, gebaseerd op het schoolprofiel ‘duurzame school’. Het schoolprofiel en de slogan ‘Samen maken we de toekomst’ drukken kernachtig uit wie we zijn en waar we voor staan.

kennis leren toepassen
Kennis is in deze digitale wereld overal voorhanden. Cruciaal is het leren beoordelen en toepassen, het leren plannen en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen handelen. Onze primaire taak als basisschool is om leerlingen basisvaardigheden taal, rekenen en lezen aan te leren. Daarnaast willen we de talenten van kinderen ontwikkelen, eruit halen wat erin zit.
duurzaamheid
Wat is er nou zo duurzaam aan basisschool De Kariboe? Aan wie je het in de school vraagt, het antwoord is steevast: ‘alles’. Van het mosdak en de zonnepanelen tot en met de zuinige, hightech lokaalverlichting.
&nsbp;
midden in de buurt, midden in de samenleving
Dat de Kariboe geen doorsneeschool is, ziet iedereen in een oogopslag. De afwijkende keramische steen, het groene mosdak en vooral ook de natuurspeelplaats. Een openbare speelgelegenheid voor de hele buurt. Hetzelfde geldt voor het gebouw dat na schooltijd geschikt is voor buurtactiviteiten. Pimpelpaars, knaloranje, gifgroen, kanariegeel. Binnen is het een bonte schakering felle kleuren. Zo ook het multimedia schoolbord. Wat te denken van de blankenhouten deurposten? Overduidelijk gemaakt van stukjes resthout. Het is een van de vele snufjes.
een van de duurzaamste gebouwen van Nederland
De Kariboe is volgens de ontwikkelaars een van de meest duurzame gebouwen in het hele land. Op alle mogelijke manieren is gelet op verantwoord materiaalgebruik en mogelijkheden voor energiebesparing. ‘Alles is door een groene bril bekeken.’
De Kariboe telt elf lokalen. Meer snufjes: vloerverwarming, extra isolerend glas, dakramen voor extra daglicht, automatische uitschakeling van de computers. De buitenmuur is voorzien van neststenen voor gierzwaluwen. De natuurtuin rondom de school zit vol verrassingen: een amfitheater voor een buitenles, een doolhof van wilgentenen, een vlindertuin, een waterbron. Een en ander is tot stand gekomen met bijdragen van het buurtteam, de ouders, de gemeente en Jantje Beton.